Borås Simarena - en arena för träning, tävling och motion!
Huvudmeny
» Fakta
» Miljö
» Karta
 Borås Simarena ger enorma möjligheter för staden!

Borås Simarena kommer kunna erbjuda alla invånare i staden gott om utrymme för motionssiming, simträning och andra simsporter såsom vattenpolo och konstsim! Det ger också möjlighet för Borås att arrangera större tävlingar inom simidrotten, såsom exempelvis det Världsmästerskap i vattenpolo (masters) som kommer genomföras på Simarenan år 2010.

Stadsparksbadet i BoråsPå 80-talet byggde Borås Stad Stadsparksbadet, ett mycket välbesökt och uppskattat äventyrsbad! Men anläggningen anpassades inte för motionärer och simträning, utan är ett uttalat relax- och äventyrsbad.

Simklubben Elfsborg har en av de största ungdomsverksamheterna i Borås Stad, och har under många år har drivit frågan om att Borås Stad bör kunna erbjuda en ordentlig simanläggning som är anpassad för motionärer, simträning, friskvård och simtävlingar. Simklubben har tyvärr tvingats neka barn och vuxna att lära sig simma, då det inte funnits tillräckligt bassängutrymme i Borås Stad.

Det har de senaste åren förts fram ett antal olika alternativ på var och hur en Simarena skulle kunna byggas, allt ifrån att ta utrymme från stadsparken till att bygga tak över utomhusbadet på Alideberg. Inget av förslagen har dock haft sådan budget att det varit genomförbart. Men tack vare den s.k. Borås-modellen och den lediga tomtmark intill utomhusbadet tog kommunfullmäktige i september 2008 beslut om att bygga Simarenan!

En motsvarande anläggning av detta slag, som byggs på traditionella kommunala sätt, beräknas kosta över 100 miljoner kronor. Borås Simarena har en budget på ca 56 miljoner.

Uppdaterades 2009-05-18